Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '23.98fps'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Main Board
    • Current
    • The Daily Journal
    • General Discussion
    • Equipment
    • Cameras... love them, hate them
    • Recording Direct to Computer
    • Workflow
    • The Post Place
    • Images of Interest
    • Macs... and the other computer
    • All Things Apple
    • Technical Reference
    • Do It Yourself
    • Manufacturers & Dealers
    • Work Available - Available for Work
    • Post to the Host
  • JWSOUND RESOURCE
    • Donate to Support JWSOUNDGROUP

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


About

Found 1 result

  1. Blas Kisic

    Off-speed timecode playback

    I've gone over the relevant threads, which were very helpful (and must publicly aknowledge Marc Wielage for his time on email and over the phone, helping me figure out this issue,) but I couldn't find an answer to this particular issue. I have an upcoming shoot that includes playback of a track, which a few 9-year olds (background) will lip-synch to. I've built a striped-timecode playback track, with the appropriate countdown beeps, by summing both stereo tracks into the L channel and TC on the R channel. Regular speed is 23.98 and we're shooting with an Alexa. They also requested a 60fps version and a 120fps version. I did the math and used a Pro Tools plug-in that speeds up the track(s) without affecting the pitch. I'm feeding the TC channel to a Comtek 216MHz tx, which sends its signal to a TS-3 slate connected to a receiver in the appropriate channel. When running 23.98fps everything is perfect. However, any other speed shows jumbled numbers on the slate. I spoke to Charlie at Denecke about this, and he said it would read 60fps, but the slate won't read even that speed. So I have two questions: 1) if I switch to a higher-resolution wireless system (I have a couple of Sony UWP kits that I use for camera hops,) will the slate be able to resolve the higher speed(s)? 2) Should I stripe 23.98fps timecode on the higher-speed tracks, sending those reference tracks to post, so they can at least line them up with the camera's visual cues? Thankful in advance for any suggestions or comments you might offer, BK
×