Rathergy

Beachtek Issues (No XLR Audio)

5 posts in this topic

This is my issue with the XLR box. It simply stopped working out of nowhere. 

The audio bar on the video recorder doesn't fluctuate and the 48V of power doesn't light up when I speak through the mic. So I think something is wrong with the box but have no proof. I have two mics and they don't flash when hooked up and talking. They should when someone speaks into a mic.
 

20170410_021438.jpg

20170410_153235.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks like the Left channel mic/line switch is in the LINE position.  Try flipping it to MIC?  Are you sure your power is good, ie sufficient voltage ie good batteries?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll go and test it out. I tried everything. Any idea as to why the 48V lights aren't flickering whatsoever?

I used to use a 8.4V battery for the longest time with no problems and then tried a 9V after the setup stopped working. The manual recommended a 9V. The original battery was rechargeable, too.

Final photo: https://www.dropbox.com/s/xnbh1wiiiks2s98/20170410_021504.jpg?dl=0

Share this post


Link to post
Share on other sites

All that happens is I get a wall of "white noise". No human sounds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now