Jump to content
Ed Denton

633 loose object inside machine

Recommended Posts

I was just playing with my Sound Devices 633 and I noticed there seems to be something loose moving inside the chassis of the machine. At first I thought it was the AA batteries but I removed them and noticed it still happens. It seems to be coming from the underside of the machine and when I hold it and rotate it I can feel the slight vibration of the moving object inside. Can anyone give suggestions about the cause of this? The 663 seems to be working well otherwise but I just got it so I haven’t used it extensively yet. On the video below you can clearly hear the sound as I rotate it.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try unscrewing the top and bottom and see what could be floating around.  Pretty sure you won't hurt anything by just unscrewing. OTOH if you just got it brand new take it back and request another. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, that sound would worry me a bit.  The machine comes apart pretty easily and also goes back together without issue.  I'd dig into it if I were you.

 

Cheers,

Brent Calkin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ed, 1. I wouldn't keep shaking it around like that, you may damage tiny little components that don't like having something bang up against them. 2. If you let that part bang around in there while the unit is powered up, you have a serious possibility of shorting 2 contacts that weren't meant to be shorted together. Take it apart, find out what it is, my money is that it's a nut or a bolt/screw. 

good luck, Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×