Jump to content

Sennheiser 416 low levels?


Den Nic
 Share

Recommended Posts

Hey guys, I am having trouble with my 416 as it seems to not be producing normal levels that I am used to. Signal chain is simple 416 via XLR into 302 mixer. I am thinking it might have been water damage from a shoot I did last week, has anybody experienced low levels due to water? I am swapping out the mic and XLR shortly but figured I'd post here in the mean time. Also I have double checked all the settings in the side of the 302.

Thanks guys

Link to comment
Share on other sites

" it was a bad cable "

troubleshooting 101

( just like RTFM,  supposed to be done before crying "wolf"

 

" I've never been on a job without carrying a spare XLR, "

that also sounds extremely basic.

(CRAP happens to cables even more often than to mic's)

Edited by studiomprd
Link to comment
Share on other sites

Like I said, the one time I didn't have a cable, and was about an hour away from being able to get one. Resolved it once I got my equipment back via normal troubl-shooting methods, but for the time being I was exhausting all options trying to get it solved.

Thanks Anyways guys, all went well in the end

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...