Jump to content

Comtek issue, rhythmic tapping or clicking sound


MikeCorl
 Share

Recommended Posts

This is actually a fix and not a question. I’ve been having issues with a M-216 transmitter sending out a consistent ticking sound. I tried everything to fix it and it ended up being the rechargeable battery that was causing the issue. Switching to an alkaline battery immediately fixed it. 
Related, if you have a brand of 9V that doesn’t give you an issue, I’m taking recommendations, haha! 

Link to comment
Share on other sites

We used to think that rechargeables had a somewhat floaty supply level and that caused problems with some circuitry, especially as the batteries age. I had a similar problem using rechargeable 9 VDC batteries in a home security system years ago. The transmitter would fail irregularly and trip the system. 

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the recommendations! I went by Trew in Nashville this morning and picked some up iPower 9v's and with the help of Zach was able to run tests on a set they had in stock to confirm it fixed the issue. 

 

If you are looking to avoid the issue, the ones I was using were the EBL Li-Ion 600mAh 9v model 6F22. They don't seem to cause any issues in the Rx, but is problematic in the Tx. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...